Usluge

Šta sve radimo u Dentani Pro

Sve vrste stomatoloških intervencija na jednom mestu!

Potpuno fokusirani na potrebe naših pacijenata, uz jedinstven idividualni pristup nudimo sve neophodne intervencije uz najsavremenije bezbolne metode lečenja.

Krunice i mostovi

Krunice i mostovi su fiksne protetske nadoknade i pripadaju stomatološkoj protetici. One nadoknađuju izgubljeni deo zuba tako što se trajno fiksiraju na izbrušeni zub ili zubni implant. U Dentani Pro našom standardnom procedurom vraća se izgubljenja funkcija zuba i poboljšava njihova estetika, a upravo zahvaljujući pravom izboru materijala i boje uspevamo da postignemo željeni efekat.

Krunice mogu biti metalokeramičke i bezmetalne, a upotrebljavaju se kada je zub oštećen toliko da se na njemu ne može postaviti plomba, kada ga karijes previše ošteti ili ukoliko je protetska nadoknada previše oštećena. Krunicama se mogu preoblikovati i zubi koji su nagnuti ili rotirani. Mostovi se izrađuju kada potpuno nedostaje neki zub ili kada postoji prazan prostor između zuba. Takođe mogu biti metalokeramički i bezmetalni, a postavljaju se ili na prirodne zube, ili na zubne implante.

U stomatološkoj ordinaciji Dentana Pro se svakom pacijentu – nakon stomatološkog pregleda, snimka i kompletne analize – predlaže najbolje rešenje za njega.

Proteze

Proteze pripadaju oblasti stomatološke protetike, tačnije mobilnih protetskih nadoknada. U ordinaciji Dentana Pro primena proteza je najjednostavniji oblik terapija za nedostatak većeg broja zuba.

Proteze mogu biti parcijane ili totalne, a totalne proteze se rade u slučajevima totalne bezubosti. Parcijalne proteze koje radimo u Dentana Pro mogu biti izrađene od različitih materijala i nadoknađuju nedostatak jednog ili više zuba.

Zahvaljujući protezama, funkcija zuba u usnoj duplji se nadomešćuje, ali i lep i prirodan izgled, a naši pacijenti su zadovoljni i ponovo nasmejani. Takođe postoje i takozvani kombinovani radovi, gde se kako sama reč kaže, koriste i krunice i mostovi i proteze. Oni se rade kod pacijenata koji imaju parcijalnu bezubost, gde se postojeći zubi stavljaju pod krunice ili mostove i tako se ojačavaju i služe kao nosioci parcijalnih proteza koje nadoknađuju bezuba polja. Takve proteze se mogu kačiti na postojeće zube atecmenima, nesto slicno drikerima, koje omogućavaju dobru stabilnost proteze u ustima.

Popravke i lečenje zuba (konzervativna stomatologija i endodoncija)

Popravka i lečenje vaših zuba su razlozi zbog kojih se pacijenti najčešće javljaju u Dentanu Pro. Uzročnik bola i smetnji na zubima najčešće je karijes. Našim redovnim pacijentima se karijesne lezije rano otkriju, tako da se zubi mogu popraviti i sanirati bez većeg oštećenja zubnog tkiva. Nažalost, ako se karijes zapusti, dolazi do upale zubnog živca ili pulpitisa, a na kraju može nastati i proces na vrhu korena zuba (parodontalni granulom ili cista), pri čemu se zub najčešće leči endodontski, to jest vadi se zubni živac.

U tim slučajevima preporučujemo da se javite što hitnije kako bi vam preporučili najbolje rešenje. Materijali koji se koriste u lečenju i popravci zuba u Dentani Pro su visokokvalitetni i ispunjavaju i estetsku notu koja vašem osmehu vraća belinu.

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija do danas je izuzetno napredovala i u celom svetu joj se pridaje velika važnost, pa joj se tako i u ordinaciji Dentana Pro posvećuje posebna pažnja, tako da uspešno odgovaramo na visoke estetske zahteve naših pacijenata.

Pacijentima Dentana Pro nudimo:

 • Estetske ispune: kompozitne plombe, kompozitne fasete, kermičke fasete (viniri), kompozitne inleje, keramičke inleje...
 • Estetske krunice, izrađene od visokokvalitetnog i biokompatibilnog materijala cirkonijuma, sa keramikom ili poznate kao bezmetalne krunice
 • Izbeljivanje zuba
 • Implante
 • Ortodontsko ispravljanje zuba

Dečja stomatologija

Briga o zdravlju zuba i njihova nega važni su od malih nogu.

Stomatološka ordinacija Dentana Pro ima mnogo svojih malih pacijenta kojima pruža različite usluge – od preventivnih, zalivanja fisura, fluorisanja zuba, skidanja mekih naslaga do popravke, lečenja zuba i ortodontskih aparata.

S posebnom pažnjom pristupamo našim najmlađim pacijentima i uvek se trudimo da im pružimo uslugu bezbolno i pažljivo, tako da mališani u Dentanu Pro na druženje sa zubić vilom dolaze bez straha.

Oralna hirurgija

Oralna hirurgija je široka grana stomatologije, pa je tako i za pacijente stomatološke ordinacije Dentana Pro omogućen veliki broj intervencija, a neke od njih su:

 • Vađenje zuba – od običnog do komplikovanog vađenja
 • Implanti
 • Hirurško vađenje umnjaka, koji su često poluimpaktirani ili impaktirani
 • Apikotomije ili resekcije korena zuba
 • Frenektomije ili uklanjanje resice usana i jezika
 • Podizanje sinusa i zatvaranje oroantralnih komunikacija
 • Vestibuloplastika
 • Izravnjavanje viličnih grebenova kao preprotetska hirurgija
 • Brojni drugi zahvati

Dentana Pro uspešno sarađuje sa specijalistima oralne hirurgije, tako da našim pacijentima može biti obezbeđen svaki hirurški zahvat koji im je potreban u najkraćem mogućem roku.

Implanti su najsavremenije rešenje za nedostatak jednog ili više zuba. Izradjeni od biokompatibilnog materijala nikltitanijuma, tako kad se ugrade u kost ne izazivaju reakciju odbacivanja stranog tela. Implantat služi da zameni tj. imitira koren zuba koji nedostaje, srasta sa kosti ankilotičnom vezom, što se razlikuje od veze izmedju zuba i kosti, gde postoji prirodna "ugibljivost" tj. kretnja zuba, dok kod veze kosti i implanta to ne postoji. Posle perioda zarastanja, koji može da bude od 3-6 meseci, u zavisnosti od vilice u kojoj se implant ugrađuje, radi se protetika na implantu koja nadomešćuje krunični deo zuba.

Parodontopatija

Parodontopatija je najčešće oboljenje današnjice i veliki broj pacijenata dolazi u ordinaciju Dentana Pro upravo zbog tog problema. Ona može biti akutna i hronična, a započinje upalom desni (gingivitisom). Upalu desni može izazvati nepravilna higijena usta i zuba i stvaranje zubnog kamenca. Kamenac pritiska desni i dovodi do upale i povlačenja. Pacijentima koji nam se obrate, desni su uglavnom bolne, otečene, crvene i krvare pri pranju zuba. Ali, važno je znati da se gingivitis leči i da se stanje desni može vratiti na normalno stanje.v Ukoliko se gingivitis ne leči, ili neadekvatno leči, zapaljenje se širi, propada parodoncijum i nastaju parodontalni džepovi.

Parodontalni džep je prostor između zapaljenih desni i korena zuba i oni su najvažniji znak parodontopatije. Zubi koji imaju džepove postaju preosetljivi na mehaničke, termičke i druge nadražaje. Dolazi do recesije gingive, pri čemu se ogoljava koren zuba. U krajnjem stadijumu parodontopatije zubi počinju da migriraju, da se klate i na kraju ispadaju. U ovim fazama parodontopatije ona ne može biti izlečena, već samo zaustavljena.

U ordinaciji Dentana Pro fokusirani smo na specifične potrebe naših pacijenata, pa smo tako omogućili posebno konzervativno i hirurško lečenje parodontopatije. Dentana Pro uspešno sarađuje sa specijalistima i iz ove oblasti, tako da našim pacijentima može biti obezbeđena svaka intervencija u najkraćem mogućem roku.

Ortodoncija

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i vilice, ali i ispravljanjem mogućih nepravilnosti prilikom rasta i razvoja vilice. Pored estetskog efekta, postavljanje zuba i vilice u pravilan položaj je izuzetno važno za zdravlje zuba i cele usne duplje – na taj način se smanjuje mogućnost pojave karijesa i parodontopatije, ali se rešavaju i brojni drugi problemi i bolna stanja.

Ordinacija Dentana Pro sarađuje sa specijalistima ortopedije vilica, gde timskim radom, pojedinačnim pristupom svakom pacijentu i njegovom problemu, analizom odgovarajućih rendgen snimaka, pronalazimo najbolje ortodonsko rešenje u skladu sa uzrastom pacijenta. Prednost ortodoncije je u tome sto postavlja zube i vilice u pravilan položaj i time smanjuje mogućnost nastanka karijesa i parodontopatije i postiže visok estetski efekat.

Ono sto je važno je da starosno ograničenje za ortodontsku terapiju ne postoji, ali činjenica je da sto ranije započinjemo terapiju, efekat i rezultat je brži i lakši. Deca jos u mlečnoj i mešovitoj denticiji mogu da nose mobilne aparate za ispravljanje zuba, miobrace, monoblok ili da rade razne miofunkcionalne vežbe koje će stimulistati pravilan rast i razvoj vilica i mišića lica, a kod pacijenata sa stalnom denticijom se najčesće koriste fiksni aparati koji pomeraju zube i postavljaju ih u pravilan položaj.

U Dentani Pro dobićete osmeh kakav ste oduvek želeli.